fbpx Skip to content

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin 2021 ohjelma on valmis – Mukana yli 50 esiintyjää ja taiteilijaa!

Monitaidejuhla Mitäs Mitäs Mitäs on kevään merkiksi viimeistellyt ohjelmistonsa: kaikki esiintyjät, taiteilijat ja työpajat on julkaistu, ja liput ovat myynnissä. Festivaali järjestetään Urjalan Nuutajärvellä 16.–18.7.2021.

Uusimmat musiikkikiinnitykset

Tuoreimpina musiikkiohjelmistoon ovat rantautuneet esimerkiksi The MES (male escort service), joka yhdistelee musiikissaan garage punk -soundia, fuzz-kitaroita sekä surf-musiikkia ja Nightbird eli Anna-Stina Jungerstam, jonka musiikkia on kuvailtu ainutlaatuisella genrenimityksellä Ostrobothnian Bluesiksi eli Pohjanmaan bluesiksi. Nightbird tapailee varhaista delta bluesia modernilla otteella.

Tuoksuista ääneksi

Mielenkiintoisilla musiikkiratkaisuillaan ja performatiivisella esiintymistavallaan festivaaliväkeä on hämmentämässä säveltäjä ja äänisuunnittelija Keliel. Hän julkaisi helmikuussa 2021 Tuoksukynttiläkonsultti-esikoisalbuminsa, jolla synttäripopkornipussien, sisäpihojen bergamottiniittyjen ja viikunatarhojen tuoksut muuttuvat ääneksi.

Monitaide-elämyksiä

Monitaideohjelmisto on täydentynyt mm. performatiivisella lavarunoudella ja musiikin rajoja ylittävällä videoteoksella. Uusbarokkista runoutta glamrock-mausteilla suo Mitäs-väelle Artemis Kelosaari Arsenikkivärejä: The Show -esityksessään. Se on runojen varaan rakennettu tarina eksentrisestä herrasmiehestä, joka päättää muuttua alhaisesta ihmisestä ylivertaiseksi koneeksi. Project Vainiolla-artistin, Kalle Vainion, videoteoksessa Can you hear the music? puronvirtauksesta luotu maailma avautuu vähitellen laajemmalle jalaajemmalle. Musiikin rajat avartuvat ja uudet sävyt, soinnit jarytmit valtaavat mielen.

Kone-lavan kattaus laajenee

Kone-lavalla leijutaan Trantsa-Tantsan pilvenhattaratrancen, Reginaldin lo-fin epäkeskon teknopumppauksen ja Fleur Amserin teknopauhun mukana, johon oman fiiliksensä tuovat oikeat soittimet.

Katso koko ohjelma ja lue lisää esiintyjistä →

Osta liput →

Koronahuomioita

Mikäli festivaali joudutaan epidemiatilanteen vuoksi perumaan, jo ostettu lippu käy sellaisenaan vuoden 2022 Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalilla tai lipun ostaja voi lunastaa rahansa takaisin.