Johanna Sinkkonen

Ohjelma / Johanna Sinkkonen

Aktiivipyörä

Kuvataiteilija Johanna Sinkkonen on toiminut monipuolisesti taidekentän eri tehtävissä. Hän on erikoistunut suuriin sekatekniikkateoksiin, tilausmuotokuviin ja julkisiin taideteoksiin. Sinkkonen myös toteuttaa teoksensa luontoa ja ympäristöä vahingoittamatta, materiaaleja kierrättäen.

Mitäksillä kuva-, yhteisö- ja mediataidetta yhdistävässä teoksessa Sinkkonen maalaa tapahtumatelttojen ulkoseinät uuteen uskoon. Maalausten aiheet valitsee festarikävijä aktiivipyörää pyöräyttämällä! Aktiivipyörä on omintakeinen sekoitus aktiivimallia ja onnenpyörää. Johannan työ striimataan livenä somessa.

”Vuoden 2018 Mitäksillä otetaan aktiivipyörä käyttöön. Aktiivipyörä toimii siten, että pyörittäjän on täytettävä niin sanottu aktiivisuusehto. Ehdon täyttymistä tarkastellaan kolmen minuutin välein. Aktiivisuusehto täyttyy, jos pyörittäjä pyörittää aktiivipyörää niin, että pyörä tekee yhden kierroksen, tai hän pyörittää aktiivipyörää niin, että pyörän sektori vaihtuu. Jos pyörittäjä ei täytä aktiivisuusehtoa, hänen pyöritysvuoronsa hylätään seuraavan tarkastelujakson ajaksi. Määrä vastaa yhtä pyöräytystä tunnissa. Pyöräytetyksi ei sovellu avustus- eikä talkootyö.

Aktiivisuusehto ei koske kaikkia pyöräyttäjiä. Se ei koske niitä, jotka saavat kyvyttömyyden tai vamman perusteella apua pyöräyttämiseen, pyöräyttelevät omais- tai perhehoitajana tai ovat hakeneet pyöräyttämiseläkettä. Aktiivisuusehto ei myöskään koske lyhytaikaisia pyöräyttäjiä.”