fbpx Skip to content

Baritonien kosto

MITÄS?

Yleisöjen ja kriitikoiden rakastama pienoismusikaali Baritonien kosto saapuu Mitäksille kesällä 2022! Esitys on itseironinen ja omaelämäkerrallinen musiikkiteatterishow, joka käsittelee alemmuudentunnetta, itsensä hyväksymistä ja äänialojen välistä epätasa-arvoa suorasukaisesti komedian keinoin. Tämä kosto sopii erityisen hyvin kaikille, jotka ovat kyllästyneet taistelemaan oman elämänsä tuulimyllyjä vastaan.

Baritonien kosto on tarina kahdesta nuoresta musikaalinäyttelijästä, Panusta ja Oskusta, joiden haaveet merkittävästä musikaaliurasta on jo vuosia estänyt yhteinen tragedia: he ovat matalaäänisiä baritoneja. Pieneltä kuulostavalla ongelmalla on todellisuudessa kolossaaliset mittasuhteet, sillä musikaalimaailmassa korkeaääniset tenorit saavat aina sankaripääroolit, kun taas baritonien tehtäväksi jää vanhusten ja avustajien esittäminen. Näin muutamaa millimetriä liian pitkät äänihuulet ovat muodostamassa ylitsepääsemättömän esteen poikien ja heidän unelmiensa välille… mutta nyt aika on koittanut; viimeinkin he käyvät vastaiskuun!

Baritonien kosto on Panun ja Oskun voimaannuttava yritys nostaa matalaääniset laulajat edes hetkeksi parrasvaloihin. Esityksen aikana he pääsevät omakohtaisten kokemustensa avulla jakamaan yleisölle tarinansa, sekä etsimään kuumeisesti ratkaisua heidän unelmansa estävään ongelmaan. Keksivätkö pojat keinon murtaa tenorien ylivallan? Pääsevätkö baritonit viimeinkin päärooliin? Entä miten Tarja Halonen ja Mannerheimin hevonen liittyvät tähän kaikkeen?

KUKAS?

Produktion työryhmän keskiössä ovat luonnollisesti baritonit Panu Kangas ja Osku Ärilä, joiden tarinan esitys kertoo. He ovat molemmat nuoresta iästään huolimatta monessa sopassa keitettyjä musikaaliartisteja, joilla on suuri intohimo uuden musiikin ja teatterin luomiseen.

Panun viimeisimpiä töitä musikaalinäyttelijänä ovat Turun kaupunginteatterin Cabaret ja Helsingin kaupunginteatterin Niin kuin taivaassa. Hän toimii myös johtohahmona uutta musiikkiteatteria valmistavassa Musiikkiteatteri NYT -ryhmässä.

Oskun viimeaikaisimpiin teatteritöihin kuuluvat muiden muassa Notre Damen kellonsoittaja -musikaali sekä Peter Pan menee pieleen -esitys Tampereen Teatterissa. Osku on myös kysytty ääninäyttelijä, minkä lisäksi hän säveltää musiikkia lukuisille eri kokoonpanoille.

Baritonien lisäksi musikaalissa nähdään myös yksi kiintiötenori: Jukka Nylund. Hän toimii esityksessä pianistina ja on säveltänyt teoksen musiikit. Nylund on pitkän linjan musikaalikonkari niin näyttelijänä kuin säveltäjänäkin. Näyttelijänä hänet on viimeksi nähty Messukeskuksessa toteutetussa Mamma Mia -musikaalissa ja hän on säveltänyt musiikkia muun muassa Yli rajan sekä Vihan kevät -musiikkiteatterikantaesityksiin.

Sokerina pohjalla työryhmän neljäntenä jäsenenä sekä esityksen käsikirjoitusvastaavana ja ohjaajana toimii musiikkiteatterin moniottelija Anna-Maija Ihander. Ihander on aiemmin käsikirjoittanut ja tuottanut revyymusikaalin Ebola the Musical sekä ollut käsikirjoittamassa Kingi-viihdeohjelmaa. Hän on myös kokenut laulujen ja televisio-ohjelmien suomentaja.

tinyurl.com/baritonit