Ilari Serot

Ohjelma / Ilari Serot

Ilari on viihtymisen ja yöelämän erityisasiantuntija, jonka näkemys tanssimusiikin ihanteesta on kypsynyt kymmenien vuosien ajan lukuisissa liemissä ympäri maailmaan. Varhaislapsuudessa vietetyt vuodet Afrikassa ja Indonesiassa iskostivat juurevan svengin ja atonaalisen soinnin ihanteet jonnekkin syvälle ja loivat käsityksen tannsin ja musiikin synteesistä.

Ala-aste vierähti vahtimestarin polttavan CD-asema avulla koulun diskoja varten ysäri technoa ja housea rippaillen. Ylä-asteella mukaan sekoittui vanhan soulin, hiphopin, diskon ja funkin biitit, break dancen innoittamana hankittujen levareiden saattelemana. Vinyylin keräily, raaputtelu ja tuplien looppailu vei mukanaan, kunnes erilaiset bänditouhut afron, dubin ja kokeellisen musiikin parissa haukkasivat ajankäytöstä leijonan osan.

Berliinissä vietetyt vuodet ajoivat kuitenkin vääjäämättä takaisin levyperustaisen musiikin pariin. Bileet inspiroivat ja synteettinen ääni rupesi kiinnostamaan toden teolla. Alkoi elektronisen musiikin, tanssin ja juhlien järjestämisen aika. Koneellisen hypnoosin ja ihmissoitannan verevän eloisuuden yhdistely livetilanteissa on siitä lähtien ollut musiikillinen missio. Basso vaihtui levareihin ja kuuden hengen afrobeatyhtye muuttui kertaheitolla afrotechnobändiksi.

Serot on tämän musiikillisen jatkumon huipentuma ja yhdistelee monin tavoin musiikillisen taipaleen varrella kasaantunutta näkemystä. Serotin biiseissä on runsaasti sampleja musiikista joka on koskettanut, joskin elektronisen musiikin ulkopuolelta. Kuluneen vuoden aikana kohdatut kokeellisen, uuden klassisen, maailmanmusiikin ja ambientin helmet ovat kuultavisa Serotin setissä sämplejen muodossa. DJ -setissä kuitenkin keskitytään siihen itseensä, eli tasabiitin taikaan. Jatkot sarttaavat valikoitujen jännitteen kasvatteluun, pitkään nousuun ja toiveikkaaseen euforiaan keskittyvien herkkupalojen parissa.