fbpx Skip to content

Jongleeraus työpaja

Jongleeraus yhdistettynä kehollisiin liikeharjoituksiin saa meidät tuntemaan erilaisia kokemuksia ja tunnetiloja. Mitä jongleeraus tuo esiin meissä?
Työpajan aikana käymme läpi erilaisia koordinaatio ja liike harjoituksia jotka ruokkivat tunnetiloja sekä keskitymme tutkimaan erilaisia jongleerauksen mahdollisuuksia sen kokijan kannalta.
Jongleeraus tunnetaan nykyään parhaiten viihde- ja taidemuotona, mutta jongleerauksen yli 5000 vuotta vanha historia on sitäkin monimutkaisempi ja siihen liittyy paljon arvoituksia ja mystiikkaa.

Jongleerausta on käytetty mm. seremoniallisissa rituaaleissa, pahojen henkien karkoituksessa, sotataitojen esittelynä sekä sen on uskottu lisäävän naisten hedelmällisyyttä. Joillekkin se on itsensä haastamista, leikkimistä tai meditaation väline. Tämä tuhansia vuosia vanha laji on sen käyttömahdollisuuksiltaan ehkä paljonkin tutkittua monipuolisempi.

Keskittyminen esineen heittoon, kiinni ottoon tai sen pyörittämiseen kehon avulla saa aikaa keskittymisen tunteen jonka aikana kaikki muu ympäriltä unohtuu. Tämä keskittyminen hyvin on omanlaistaan joka voi jopa parhaimmillaan tuntua siltä että esineestä ja kehosta tulee yhtä. Jongleerauksen on huomattu aktivoivan tiettyä avojen alueita jotka auttavat esim. ADHD sta kärsiviä ihmisiä keskittymään uudelleen. Käytännössä jongleerauksen aiheuttama keskittyneisyyden tila virittää aivoja niin suurelta osalta että yliaktiivisuudesta kärsivät ihmiset pystyvät keskittymään uudelleen pidemmiksi aijoiksi jolla on hyvin rauhoittava vaikutus.