fbpx Skip to content

Mikko Sarvanne Garden

Säveltäjä-multi-instrumentalisti Mikko Sarvanteen uusi yhtye Mikko Sarvanne Garden vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan jossa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaalimusiikista, pehmeästä jazz soinnista kuin äänitaiteestakin. Kolmesta lauluäänestä, sellosta, bassosta, perkussioista ja elektroniikasta koostuva yhtye veistää aikaa luoden yhteisiä terävän rytmisiä hetkiä ja ikiaikaisten lauluäänten katedraaleja; taustalla hehkuu sellon ja basson matala juurakko, kuin maankuoren hengitys.

Yhtyeen ensimmäinen albumi ”Heräämisen valkea myrsky” julkaistiin lokakuussa 2022, ja se perustuu runoilija Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen (Poesia, 2013). Elämäntahtoa pursuava runoteos on siivilöitynyt Mikko Sarvanne Garden -yhtyeen musiikkiin niin sävellysten niminä kulkevina säkeinä kuin pidempinä laulettuina lyriikoina. Albumin sävellykset ovat Teosto-palkintoehdokkaana keväällä 2023. 

”Josefiina Vannesluoman, Selma Savolaisen ja Virva Immosen vokaaliliu’uttelu, Sirja Nirosen sello, Mikael Saastamoisen kontrabasso, Jesse Ojajärven lyömäsoittimet ja kapellimestari Sarvanteen konearsenaali kehittävät yhdessä lumovoimaisen ja omaehtoisen maailman, jonka ulottuvuudet tuntuvat asettuvan uuteen konstellaatioon jokaisella kuuntelukerralla.” -Matti Komulainen, Turun Sanomat

Kuuntele albumia tästä!

@mikkosarvannegarden

https://mikkosarvanne.com