fbpx Skip to content

Mitäs Avomikki

Kuiskiiko festivaali korvaasi uusia runoja, saako kesäyö sanasi tulvimaan? Me kutsumme sinut jakamaan festareilla tai aiemmin syntyneet runosi, laulusi, anekdoottisi ja muut tarinasi kanssamme lauantaina 15. heinäkuuta Mitäksillä. Kesäyön sekoittamat runoilijat Emma Leppo ja Elsa Tölli toimivat illan juontajina sekä lämmittelijä-esiintyjinä, jonka jälkeen lava on vapaa juuri sinulle.

Elsa Tölli on runoilija ja performanssitaiteilija jolle elämän seikkailut, tärähtänyt glamour ja lava-adrenaliini ovat taiteentekemisen kipinöitä. Hän on tehnyt runovideoita ja -esityksiä erilaisille taidefestivaaleille, keikkaillut ympäri maailmaa sekä ollut perustamassa yhteisöoppimista ja kulttuurihäirintää yhdistävää Lavarunoakatemiaa. Töllin työskentelyssä keskiössä on elämää syleilyvyys, läsnäolo sekä vahva rakastava kollegiaalisuus.  

@elsalion 

www.elsatolli.com

Elsan kuvan on ottanut Aura Latva-Somppi.

Emma Leppo on helsinkiläis-turkulainen lavarunoilija, jolle runoudessa tärkeää on kehossa tuntuva rytmi ja lohtu. Hänen runoissaan elämän sattumukset, haaveet, pelot, puhelimen muistioon kirjatut irralliset lauseet ja havainnot, kohdatut olennot sekä rakastettujen kaupunkien kadut kompuroivat pitkin maailman hankalaa ja omituista kauneutta. Tällä hetkellä häntä kiehtovat kysymykset runoilijan roolista kriisiaikoina sekä runouden suhteista aktivismiin ja vastarintaan.

@emmadopequeen

uvan on ottanut Markus Kuoppala.