fbpx Skip to content

Muinaisen äänen laulutyöpaja

Laulu on luultavasti ollut kaikkein vanhin keino ilmaista musiikin kautta tunteita ja tarinoita. Sanattoman laulun on arveltu muotoutuneen osaksi ihmislajin kommunikointia 1,5 miljoonaa vuotta. Laulamisen kauneuden ja mystisyyden voi meistä jokainen löytää.

Tässä laulutyöpajassa muodostamme yhteisen kylän käymme läpi lauluasentoa, hengitystekniikkaa ja teemme lämmitteleviä äänenavausharjoituksia. Tunnustelemme miten oma keho toimii, mitkä ovat lauluinstrumenttimme eri osa-alueet ja tutustumme kehoresonanssiin. Jaamme myös keskenämme pitäen tilaa toisillemme, kuuntelemme ja tulemme kuulluiksi. Yhteislaulu on syvää kommunikointia. Lähdemme improvisoimaan, leikkimään ja liikkumaan sekä maalailemaan yhdessä äänimaisemaa ryhmässä. Kun luomme yhdessä turvallisen ja sallivan tilan, voivat äänemme myös vapautua.

Magdalena, artistinimeltään Vaskilintu, on vokalisti ja rituaalimuusikko. Magdalenaa inspiroi parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikissa sekä kehollistettu holistinen äänityö.

Magdalena aloitti musiikillisen polkunsa Kansallisoopperassa lapsena. Hän kiinnostui uudelleen musiikista, äänenkäytön parantavista ja terapeuttisista 2016. Häntä inspiroivat artistina myytit sekä yleismaailmalliset sieluun kurottavat muinaiset alkuvoimaiset äänimaisemat.

Magdalena esiintyy artistinimellä Vaskilintu LOVI Ritual duossa. Hän on viettänyt aikaa tutustuen vanhoihin parannustraditioihin ja työskennellyt eri puolilla maailmaa mm. Intiassa, Ecuadorissa, Kolumbiassa ja Meksikossa. Magdalena on opiskellut 2020 Nada Yogaa, eli joogista äänenfilosofiaa Pohjois-Intiassa.
Hän on fasilitoinut holistisia äänityöpajoja 2019 vuodesta alkaen. Magdalena pitää ääniretriittejä, kursseja, työpajoja ja piirejä keikkojen ja konserttien lisäksi.