fbpx Skip to content

Muuntuva lelukauppa

Muuntuva lelukauppa on demo materiaalilähtöisestä sanattomasta esityksestä, jossa itse tila toimii päähenkilönä. Teos tutkii lapsuutta tilan leikin kautta, jatkuvasti muutoksessa olevana lelukauppana, jonka ehdoilla myös esiintyjät toimivat. Esitys leikkii kontrasteilla, punaisella värillä, raskaalla ja kevyellä, unohtaen minimalismin. Se on kuvataiteellinen, liikkuva esitystutkielma laajenevasta ja pienenevästä maailmasta, ja kuinka paljon sen sisälle voi mahduttaa ihmisen ajatuksia.

Lelut johdattavat katsojan nykyhetkestä muistoihin ja takaisin nykyhetkeen, ihastelemaan lelukaupan jatkuvasti muuntautuvaa maaillmaa. Materiaalit kasvavat pienestä ja yksityiskohtaisesta suuriksi, koko tilan kattaviksi kuvitelmiksi, jotka pienenevät takaisin itsekseen. Näyttämön kieli on leikki, joka saa ajoittain tummia sävyjä. Runsailla väreillä ja muuttuvilla elementeillä saturoitu esitys ei tarjoa väitettä, vaan tilan kokijan omille ajatuksille ja tunteille menneen ajan lelukaupassa. 

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaaleilla ensiesityksensä saava teos on myöhäismilleniaalien Isolan ja Vahalan irtiotto oman lapsuuden rikkaaseen mielikuvitusmaailmaan. 

@huvitella

@asenneisola