fbpx Skip to content

Nightbird

Nightbird

Anna-Stina Jungerstam – laulu ja kitara

Nightbird on Anna-Stina Jungerstam, vaasalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi. Nightbirdin soittamaa musiikkia on luonnehdittu ainutlaatuisella genre-nimityksellä Ostrobothnian Blues, eli Pohjanmaan-blues. Hänen esikoislevynsä sai kriitikot vertaamaan häntä artisteihin kuten Tom Waits, Johnny Cash, Cat Power and M. Ward. Hänen saundiaan on kuvailtu moderniksi mutta syvästi varhaiseen delta bluesiin juurtuneena. 
Vuonna 2015 julkaistun esikoisalbuminsa jälkeen, Nightbird on kiertänyt Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa, ja silloin monesti jakanut lavaa arvostettujen artistien kanssa kuten Aldous Harding, Chrysta Bell, I’m Kingfisher ja Geoff Berner. 
Toinen albumi Travelin’ Baby nauhoitettiin Ruotsalaisen elokuvamusiikki-mestari Matti Byen studiossa Tukholmassa ja julkaistiin Ruotsalaisen Ella Ruth Institutetin toimesta marraskuussa 2020. Uusi levy on jo ehtinyt saada erikoismaininnan Ruotsin suurimmassa musiikkilehdessä Gaffa ja muiden hienojen arvostelujen lisäksi, musiikkilehti Lira kruunasi hänet vuoden 2020 laulaja-lauluntekijäksi. 

http://www.nightbirdishere.com/
https://www.facebook.com/nightbirdishere/
https://www.instagram.com/nightbirdishere/
https://open.spotify.com/artist/09I7wYOKEgPbcyKnarx0ME?si=MWUptz_0Qh2jyXZ2V7sxjQ