fbpx Skip to content

PRINSSI 2021

PRINSSI 2021

Prinssi 2021 on nukketeatteria ja fyysistä teatteria hyödyntävä railakas katuteatteriteos. Esitys perustuu ranskalaisen kirjailija-lentäjä, Antoine de Saint-Exupéryn kirjoittamaan klassikkokirjaan Pikku Prinssi. Esiintyjinä toimii teatteri- sekä sirkusopiskelijoita Turun Taideakatemialta.

Esitys alkaa Prinssin syöksylaskusta Maa-planeetalle vuonna 2021. Mistä hän oikein saapui ja mitä hän yrittää löytää? Katsoja pääsee seuraamaan Prinssin matkaa asteroidilta toiselle. Jokaisella pikkuplaneetalla kohtaamme tuttuja teemoja, mutta katselemme niitä Prinssin uteliain silmin kuin ulkoavaruudesta tulleina. Planetoidien hahmot ovat hupaisia, kummallisia ja värikkäitä ulkoavaruuden asukkeja, jotka kaikki opettavat Prinssille jotain hänestä itsestään. Esitys pohtii, mikä on elämän todellinen tarkoitus. Se kertoo raikkaalla tavalla erkaantumisesta ja löytämisestä.

”Tuu seuraamaan, kun kerron sulle, mistä kaikki sai alkunsa. Oon Prinssi, avaruuden lapsi. Tuun Asteroidi B612:lta. Mun asteroidi on niin pieni, et siellä näkee auringonlaskun ja nousun vaan tuolia siirtämällä. Yks päivä, ihan normaali päivä, kun olin tietokoneella, jotain kummallista tapahtui. Sen seurauksena mun oli pakko lähteä matkaan. Ja siksi oon nyt täällä kertomassa teille tän tarinan.”

Työryhmä:

Ohjaaja: Tella Vahala
Esiintyjät: Karoliina ”Karkki” Illi, Minna Tikkanen, Saara Isola, Anni Suvanto, Meri Salo
Assistentti: Noora Parantainen
Tuottaja: Evita Aaltonen
Nukenrakentaja: Joele Solinas
Äänisuunnittelijat: Mikko Aumala
Visualisti: Vivi Lehmusjärvi
Kuvat: Aleksi Telilä