fbpx Skip to content

Project Vainiolla

Project Vainiolla

Videoteos ”Can you hear the music?” on suomalaisen artistin Project Vainiolla uusin teos. Videoteos on osa tulevaa albumi-julkaisua ”Lifeforms”. Teoksessa pohditaan musiikin suhdetta ääneen ja äänen suhdetta musiikkiin. Kuuntelemalla luontoa voi kokea syviä musiikillisia elämyksiä, kun joku toinen voi kokea sen pelkäksi hälyksi eikä musiikiksi lainkaan. Laajentamalla musiikin rajoja voimme avata mieltämme ja opettaa sitä kuulemaan uusia sävyjä, sointeja ja rytmejä. Maailma on juuri niin laaja kuin sen itse haluaa olevan. Videoteoksessa puron virtauksesta luotu maailma avautuu vähitellen syvemmälle ja syvemmälle kunnes se alkaa muovautua hyvinkin mielikuvitukselliseen suuntaan. Mihin virtaus vie?
Project Vainiolla on Kalle Vainion sooloprojekti, jonka nimen alla hän on luonut useita levytyksiä ja konserttikiertueita. Musiikki on usein keskittynyt johonkin tiettyyn ilmiöön kuten vaikkapa pianon preparoimiseen, suomalaiseen itkuvirsiperinteeseen tai kenttä-äänityksiin.
Project Vainiolla on julkaissut neljä albumia: Project Vainiolla Ensemble: Suruvesi (2018), Project Vainiolla: Nocturnal (2017), Metamorphosis (2016) ja Animus (2015). Hän on esiintynyt ulkomailla (New York, Toronto, Montreal, Hannover, Rotterdam, Zsolnay) sekä kotimaassa mm. Flow- ja Musiikin aika -festivaaleilla. Hänet on myös valittu kahdesti showcase-artistiksi: Classical:NEXT 2016 ja Tallinn Music Week 2017.

www.kallevainio.com
www.facebook.com/projectvainiolla
www.instagram.com/projectvainiolla
www.vimeo.com/projectvainiolla
#projectvainiolla #canyouhearthemusic #lifeforms