fbpx Skip to content

Temppeli Sound

Temppeli on kahden pitkän linjan suomalaisen roots reggae ja dub -tekijän sydänveriprojekti, joka manifestoituu niin alkuperäistä ja alkuvoimaista juurille uskollista reggaemusiikkia esittävänä yhtyeenä kuin pienempänä kahden miehen kokoonpanonakin.

Viime vuodet Temppeli on pitänyt hiljaiseloa projektinimenä, mutta vuodesta 2016 saakka Temppelin ydinjäsenet ovat kaikessa hiljaisuudessa tuottaneet kansainvälisiä roots reggae ja dub -musiikkiprojekteja Etiopiaan kohdistettuun hyväntekeväisyyteen keskittyvän Universal Love Music Works -levymerkin alla, yhteistyössä lukuisten tunnettujen reggaelaulajien sekä muusikoiden kanssa. Universal Love Music Works julkaisee aktiivisesti musiikkia Bandcampissa, minkä lisäksi levymerkiltä on ilmestynyt lukuisia vinyylijulkaisuja, joita on saatavilla reggaemusiikkiin keskittyneistä musiikkikaupoista ympäri maailman.

Nyt kesällä 2022 Temppeli Sound viimein rikkoo pitkäaikaisen radiohiljaisuutensa, kun Hapanjuuri (mm. Acidroot, Laulurastas) sekä Kauhu I (dread I) kajauttavat ilmoille aimo annoksen omaa tuotantoaan, niin julkaistuja kuin ennen kuulemattomia ULMW -spesiaalejakin sekä tietysti syvällä hartaudella valittuja roots reggaen helmiä.