fbpx Skip to content

VJ Bloomin

VJ Bloomin, oikealta nimeltään Minna Saalasti (s. 1993 Suomenniemellä) on suomalais-thaimaalainen mediataitelija ja VJ. Hän opiskelee Tampereen Ammattikorkeakoulussa Media & Arts tutkintoa interaktiivisen media linjalla kolmatta vuotta. Saalastin kiinnostus mediataiteeseen syttyi hänen perustaessaan kulttuuriyhdistys Neoelement RY:n vuonna 2016 yhdessä muiden visuaalisista taiteista kiinnostuneiden nuorten kanssa. Saalasti on esiintynyt VJ-aliaksellaan Bloomin Visuals muun muassa Mitäs Mitäs Mitäs-festivaaleilla ja Afrojam-klubeilla, sekä hänen animaatioitaan on projisoitu Kalevan kirkon julkisivuun sekä esitetty Projio Media- ja valotaidetapahtumassa 2022.

Saalastin työskentelytapaa luonnehtii kokeellisuus ja eri tekniikoiden yhdistäminen. Hän luo teoksiaan 3D- ja 2D-animaatioiden, kuvatun materiaalin ja generatiivisen grafiikan avulla. Nämä tekniikat tarjoavat hänelle laajan valikoiman työkaluja visuaalisten maailmojen luomiseen, joissa leikkisyys, unelmointi ja luontoaiheet kietoutuvat toisiinsa.

Mitäs Mitäs Mitäs-festivaaleilla tullaan näkemään Kukkulavalla millimetrin tarkkaa projektiomappaysta yhdistettynä lavan muotoja hiveleviin animaatioihin manuaalisesti miksattuna.