fbpx Skip to content

Tero Taxell

Kotkasta lähtöisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt TERO TAXELL on vannonut elektronisessa musiikissa aina enemmän ja vähemmän teknon nimeen, joskin laajassa mittakaavassa. Punk- ja metallidiggari löysi konemusakulttuurista itselleen henkisen kodin, joka vapautti ja rohkaisi ilmaisemaan itseään myös muilla tavoin. Teron dj-ura alkoi ensimmäisestä hermostuneesta keikasta vuonna 2007 ja bussiliiga, levyjen hankkiminen ja dj:nä olemisen opettelu nousivat kuvioihin täydellä teholla 2008. Sillä tiellä hän on edelleen, vaikka vaikeitakin vuosia on mahtunut joukkoon.

Myös tapahtumajärjestäminen on ollut tärkeässä osassa tätä matkaa. Jos maailma on yhden illan aikana vähemmän nihkeä paikka, niin bileitä kannattaa tehdä edes sen takia. Vuonna 2018 Kallio Block Partyn myötä perustettu Teknopicnic on reilun viiden vuoden ajan liikuttanut tuhansia ihmisiä niin Dallapénpuiston, kuin myös mm. Alppipuiston open air-tapahtumissa. Ja bileitä on järkätty näiden lisäksi sekä Ääniwallissa, että edesmenneellä Merikerholla. Ihmisten teknojuhla on otettu upeasti vastaan ja se on luettu tärkeäksi osaksi Helsingin omaehtoista kaupunkikulttuuria. Teknopicnicissä yhdistyy picnic-meininki ja tanssiminen, puistochillaus ja DIY-meininki, sekä totta kai mielenkiintoiset dj-vieraat. Soundillisesti Teron deckeissä soi tällä hetkellä dub-painotteinen tekno, mutta myös napakampi tyyli, jossa liikutaan sujuvasti Detroitista Berliinin kautta Japanin saarivaltion teknoilmaisuun. Ja viimeksi mainittua on odotettavissa ”Mitäksillä”. Myös ensimmäinen dub-henkinen tekno-ep on nähnyt päivänvalon Monday Terminal-aliaksella.

”Tämä on ensimmäinen vierailu Mitäs Mitäs Mitäs-festivaaleille ja odotan innolla heinäkuun juhlia. Uskon, että luvassa on hieno ja yhteisöllinen tapahtuma keskellä kauneinta Suomea. Ja hyvät bileet!”

InstagramFacebook SoundCloud