fbpx Skip to content

Festari-info

Mitäs missä milloin? Ruoka, juoma, majoitus? Infot löydät täältä.


Festariliput, parkkiliput
& festaribussit

Festariliput

Pääset ostamaan liput tästä!

119 € / koko viikonloppu (3 päivää)
65 € / Perjantai tai Lauantai
45€ / Sunnuntai

Festivaalilippu sisältää ilmaisen leirinnän, mutta ei kuljetusta tai parkkipaikkaa. Tsekkaa alempaa bussi- ja parkkiliput!

Verkkokaupasta ostettu lippu lähetetään sähköpostiin. Ennakkolippu vaihdetaan portilla rannekkeeseen.

Mitäkset on K18-festari, joten varauduthan todistamaan ikäsi.

Lippujen maksaminen kulttuurieduilla

Festivaalilipun voi ostaa verkkokaupasta myös ePassin, Eazybreakin ja Smartumin kultuurimaksueduilla verkkomaksuna. Huom! Tee maksu meidän lippukauppamme kautta äläkä kulttuurietujen omien sovellusten.

Mikäli lippuja on portilla jäljellä, paikan päällä käyvät seuraavat kulttuurimaksut: Tyky -setelit ja Tyky-Online, ePassi-sovellus, Smartum-setelit ja -Smartum Saldo, Edenred-seteli ja -Edenred Virike -mobiilimaksu sekä Eazybreak-sovellus. Huom! Portilta osto kulttuurieduilla onnistuu vain, mikäli lippuja on jäljellä!

Lippuja ei voi vaihtaa eikä palauttaa.  Lippujen eteenpäin myyminen/ostaminen muaalta kuin Mitästen lippukaupasta omalla vastuulla. Lipun voi käyttää kuka tahansa, vaikka siinä olisi tilaajan nimi eikä nimenvaihtoa tarvita. 

Parkkiliput ja festaribussit

Festivaalibussilla pääsee Mitäs-maahan ja takaisin Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Helsingistä on valittavissa kolme lähtöaikaa, Tampereelta kaksi ja Turusta yksi. Bussit lähtevät kohti Mitäs-maata perjantaina 12.7. ja palaavat sunnuntaina 14.7.

HKI: klo 11, 14, 16.30 35€ | TRE: klo 13, 16.30 30€ | TKU: klo 14 30€
Helsingin bussin lähtöpaikka: Mäntymäen kentältä, Olympiastadionin ja Oopperan välistä.
Tampereen bussin lähtöpaikka: Tampereen Keskustorilta Vanhan kirkon edestä
Turun bussin lähtöpaikka: Turun tuomiokirkon edustalta

Kaikki bussit lähtevät takaisin Mitäs-maasta sunnuntaina kello 19.30.

Bussiliput ovat myynnissä lippukaupassamme täällä.

Parkkilipun hinta on 15€ / ajoneuvo. Parkkipaikka sijaitsee Mitäs-maan ulkopuolella, noin 500 metrin kävelymatkan päässä lippuportista.

Parkkilippu tarvitaan myös, mikäli saavut paikalle matkailuautolla. Matkailuautolla pääsee leiriytymään matkailuautoille varatulle paikalle, joka sijaitsee festivaaliparkkipaikan vieressä. Matkailuautoille ei ole erillisiä luksuspalveluita (sähkö, tyhjennys yms), mutta perinteiset bajamat ja vesipiste löytyvät myös matkailuautoille varatulta alueelta. Matkailuautoksi luetaan matkailuautot, asuntovaunut ja pakettiautot.

Parkkiliput ovat myynnissä lippukaupassamme täällä.

Sijanti & saapuminen

Mitästen osoite on Nuutajärventie 453, Urjala. Nuutajärvi sijaitsee kaiken keskiössä. Esimerkiksi Tampereelta pääsee paikalle vajaassa tunnissa, Turusta reilussa tunnissa ja Helsingistä parissa tunnissa.

Festareille voit saapua myös henkilö- tai matkailuautolla. Parkkiliput ovat ostettavissa lippukaupassamme 15€/ajoneuvo. Molemmat parkkialueet sijaitsevat n. 500 metrin päässä festarialueesta. 

Mitäksille pääsee festaribussin kyydissä Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Festaribussiliput löytyvät lippukaupastamme.

Majoittuminen

Leirintäalue

Festarilippu oikeuttaa ilmaiseen leirintään. Tullessasi pystytä siis telttasi leirintäalueelle, unohda turhan aikainen kotiinlähtö ja nauti meiningeistä pitkän kaavan mukaan!

Leirintäalueella voi majoittua kätevästi omalla teltalla, ja mikä parasta, leirintäalue sijaitsee tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä. Jätäthän paloturvallisuussyistä neljä metriä tyhjää tilaa telttojen väliin. Myös riippumaton ripustaminen leirintäalueen viereiseen metsään on mahdollista jokamiehen oikeudella. Järjestyksenvalvonta ulottuu kuitenkin vain leirintäalueelle.

Telttaillen.fi

Telttaillen.fi mahdollistaa astetta mukavamman festarikokemuksen valmiiksi pystytettyjen telttojen avulla! Telttavaihtoehtoja on kaksi: luksusteltta ja sirkusteltta.

Luksusteltat sisältävät sängyt peti- ja liinavaatteineen, yöpöydät / jakkarat, pöydän, naulakon, matot ja koristeet sekä tarvikekorin ja koodilukon telttaan. 

Later Bird: 490€ / (2hlö). lisäsänky 100€ / kpl

Sirkustelttaan mahtuu hyvin yöpymään n. 10 henkilöä omilla retkipatjoillaan ja makuupusseillaan, mutta lisähinnalla (40€/kpl) on mahdollista vuokrata retkisänkyjä.

Later Bird: 390€ / teltta

Pääset ostoksille tästä!

Matkailuautot ja niiden alue

Matkailuautossa nukkuminen onnistuu näille varatulla alueilla ja vaatii parkkilipun ostamisen. Huomioithan, että pysäköintialueelle ei ole mahdollista turvallisuussyistä pystyttää nukkumiseen tarkoitettuja telttoja esimerkiksi matkailuauton kylkeen, vaan teltassa nukutaan leirintäalueella. 

Matkailuautoalue sijaitsee festivaaliparkkipaikan vieressä. Matkailuautoille ei ole erillisiä luksuspalveluita (sähkö, tyhjennys yms), mutta perinteiset bajamat ja vesipiste löytyvät. Matkailuautoksi luetaan matkailuautot, asuntovaunut ja pakettiautot.

 

Ruoka & juoma

Mitäksillä on tarjolla herkullisia ruoka-annoksia (sis. kasvis-, vegaani- ja gluteenittomat vaihtoehdot).

Tapahtumassa on anniskelupisteet, joissa myydään perusvirvokkeiden lisäksi mm. pienpanimo-oluita ja Mitäs-cocktaileja.

Koko festivaalialue on anniskelualuetta!

Muut palvelut

Festivaalialueella palveluja voi maksaa kortilla. Suosittelemme kuitenkin myös käteisen varaamista mukaan mahdollisten tietoliikenneyhteysongelmien vuoksi. Lähin käteisautomaatti ja ruokakaupat sijaitsevat n. 10 km:n päässä Urjalan keskustassa.

Tapahtuma-alueen kyljessä on lampi, johon festarikävijät voivat halutessaan pulahtaa.

Festarialueella puiden katveessa on sauna ja luonnonvesisuihku.

Festari- ja leirintäalueella on vapaasti käytettäviä juomavesipisteitä. Uiminen, saunominen, luonnonvesisuihku ja juomavesi ovat Mitäksillä ilmaisia.

Matkapuhelimien akkuja voi ladata infopisteessä pisteen aukioloaikoina. 

Festivaaleilla ei ole tupakkatuotteiden myyntiä, joten jos tarvetta niille on, varaa kyseisiä tuotteita riittävästi mukaan näihin juhliin.

Turvallisuus, Kotilo & säännöt

Festivaalin ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan ikäsi alueen portilla.

Alueella on SPR:n ensiaputeltta ja järjestyksenvalvojat ovat paikalla takaamassa turvallisen juhlan mitäsläisille. SPR:n teltalta löytyy seksuaalisen häirinnän yhdyshenkilön koulutuksen käynyt henkilö.

Kotilo on Mitäksien turvasatama. Kotiloon olet tervetullut olemaan, rauhoittumaan ja saamaan tukea, jos olosi käy liian villiksi, oudoksi tai haastavaksi. Kotilo on turvallinen tila, johon kaikki ihmiset ja sisäiset tilat ovat lämpimästi tervetulleita. Siellä kohtaat läsnäolevia ja välittäviä kanssaihmisiä, jotka tukevat tai neuvovat sinua mielellään sisäisten tilojen kimuranteissa kolkissa. Voit tulla oleilemaan ja rauhoittumaan myös itseksesi tai kaverisi kanssa Kotilon Olokoloon. Lisäksi Kotilossa on tarjolla muun muassa laastareita, korvatulppia, kondomeja sekä mahdollisuus käyttää alkometriä.

Kotilo on auki pe-la klo 18-10 ja la-su klo 16-14.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja Awareness-tiimi kiertää alueella varmistamassa iloisen juhlan tunnelmaa. 

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtuma-alueelle ei ole sallittua. Alueelle saa tuoda alkoholittoman, läpinäkyvän ja avaamattoman 0,5l muovipullon sekä tyhjän juomapullon täyttöä varten.

Turvallisemman tilan periaatteet

Mitäkset ovat ensisijaisesti juhlat. Hyvissä juhlissa kaikki vieraat ovat tervetulleita, heitä kohdellaan kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti eikä ketään jätetä ulkopuolelle.

– Monipuolisen ohjelmiston lisäksi kunnolliset juhlavieraat kunnioittavat myös toistensa monimuotoisuutta sekä antavat toistensa erilaisuuden parantaa juhlatunnelmaa. Vaikka toinen tanssisi eri rummun tahtiin tai pukeutuisi juhliin eri tavalla kuin muut, tällä festivaalilla kaikilla on yhtäläinen oikeus juhlia.

– Ennennäkemättömien esiintyjien esittelytekstit saattavat kuulostaa omaan korvaan ensin oudoilta, mutta esiintyjillä on kuitenkin ollut tapana voittaa vieraat puolelleen. Kohtaathan myös muut vieraat samalla ennakkoluulottomuudella ja lämmöllä!

– Hyvät juhlat ovat loistava mahdollisuus löytää uusia ystäviä. Tutustuessa muihin vieraisiin on hyvän etiketin mukaista omata hyvät käytöstavat ja kunnioittaa toisen fyysistä koskemattomuutta. Toisen kohtaaminen ihmisenä ja kaunis kehu ovat moninkertaisesti parempi tapa lähestyä kiinnostuksen kohdetta kuin läppäisy takamukselle.

– Juhlissa sattuu ja tapahtuu, joten jos huomaat häiriökäyttäytymistä tai toinen juhlija näyttää tarvitsevan apua, autathan hädän tullen tai otat yhteyttä lähimpään Awarness-tiimin jäseneen, järjestyksenvalvojaan, henkilökuntaan tai ensiaputelttaan.

– Mikäli festivaalihumussa tapahtuu törttöilyä, pyydä ja anna anteeksi. Todellista rohkeutta vaatii oppiminen ja anteeksipyytäminen, jonka jälkeen takaisin juhlatunnelmaan pääseminen on helpompaa kaikille.

 

Voit antaa palautetta tai ilmoittaa kohtaamastasi häiriötilanteesta tällä lomakkeella.

Saavutettavuus-info

Avustajakäytännöt

Avustajat ja tulkit pääsevät Mitäksille veloituksetta pääsylipullisen avustettavan seurassa. Avustaja ei tarvitse omaa erillistä lippua, ja rannekkeen saa infopisteeltä. Suosittelemme ottamaan mukaan avustajakortin, vammaiskortin, näkövammaiskortin tai muun vastaavan tositteen asioinnin sujuvoittamiseksi. Emme kuitenkaan edellytä tositteita sisäänpääsyyn. Jos avustaja vaihtuu festivaalin aikana, vaihto suoritetaan infopisteellä. Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita Mitäksille.

Esteetön pysäköinti

Esteetöntä pysäköintiä tarvitsevat voivat pysäköidä artistiparkkiin, joka sijaitsee aivan tapahtuma-alueen läheisyydessä. Esteetön pysäköinti artistiparkissa edellyttää liikkumisesteisen pysäköintitunnusta. Pysäköinti Mitäksillä on maksullista ja vaatii parkkilipun, jonka voi ostaa Mitästen lippukaupasta hintaan 15€ / ajoneuvo.

Tapahtuma-alueen ja leirinnän esteettömyys

Tapahtuma-alueen maasto on epätasaista metsä- ja peltopohjaa, josta sade saattaa tehdä mutaista ja pehmeää. Alueella on jyrkkiä mäkiä ja muita esteitä, kuten portaita ja kapeita polkuja, jotka voivat vaikeuttaa liikkumista ja estää liikuntarajoitteisen pääsyn joillekin alueille. Esteellisiä alueita ovat esimerkiksi tietyt levähdyspaikat sekä Kukkulava, jolle vievä tie on jyrkkä ja vaikeakulkuinen. Tärkeimmät palvelut, kuten vesipisteet, wc-tilat, ruoka-, juoma- ja myyntikojut sekä ensiapu- ja infopiste sijaitsevat pääsääntöisesti tasaisella peltoalueella. Mitäksillä on inva-bajamajoja, mutta saunat ja luonnonvesisuihkut eivät ole esteettömiä. Inva-bajamajat sijaitsevat sisäänpääsyportin vieressä alueen sisä- sekä ulkopuolella. Tapahtuma-alue on osittain valaistu yöaikaan. Esteettömiä kulkureittejä ei ole merkitty alueelle tai karttoihin. Leirintäalue sijaitsee tasaisella pellolla tapahtuma-alueen vieressä, eikä siellä ole valaistusta.

Ohjelman saavutettavuus

Mitäksillä järjestetään monipuolisesti erilaisia työpajoja, esityksiä ja alueohjelmaa. Työpajat pidetään pääsääntöisesti Flow Stage -työpajateltassa, johon on helppo saapua apuvälineidenkin kanssa. Osa työpajoista on toiminnallisia, mikä saattaa olla haasteellista liikuntarajoitteisille. Esitykset ja alueohjelma ovat pääsääntöisesti saavutettavia. Tapahtumassa ei ole induktiosilmukkaa.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai parannusehdotuksia niin laitathan meille sähköpostia osoitteeseen info (at) mitasmitasmitas.fi

Kulttuurialan akkreditointi

Kulttuurialan akkreditointi on tarkoitettu Mitäksille työskentelemään tuleville, esiintyjien ulkopuolisille kulttuurialan edustajille.

Akkreditointi tapahtuu lähettämällä lyhyt viesti osoitteeseen info (at) mitasmitasmitas.fi. Mainitse viestin otsikossa sanat ”Kulttuurialan akkreditointi”.

Esittele viestissä itsesi ja kerro lyhyesti, miksi haet akkreditointia Mitäksille, milloin saavut ja milloin lähdet.

Olemme kaikkiin hyväksytyn akkreditointipäätöksen saaneisiin henkilöihin yhteydessä ennen festivaalia. Jos akkreditointipäätös hyväksytään, sisään pääsee kertomalla nimensä ja edustamansa tahon.

Median edustaja, katso ohjeet median akkreditointiin Medialle-sivulta!

Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan infopisteelle.