fbpx Skip to content

Festari-info

Mitäs missä milloin? Ruokaa, juomaa, missä majoittua? Infot löydät täältä.​

Festariliput

Jos festivaali joudutaan perumaan, festarilipun, bussilipun ja parkkilipun voi käyttää Mitäksillä 2022 tai näistä lipuista voi lunastaa rahansa takaisin.

Festariliput

Ennakkoliput saatavilla yläreunan Osta liput -osiosta 2.7. saakka hintaan 60 €/ koko viikonloppu. 3.7. alkaen koko viikonlopun lippu kustantaa 70 €.

Huom! Koko viikonlopun lippu on ainoa lipputyyppi, jolla pääsee alueelle myös festivaalisunnuntaina. Yhden päivän liput tulevat myyntiin 3.7. hintaan 40 €/ päivä (pe tai la).

Verkkokaupasta ostettu lippu lähetetään sähköpostiin. Ennakkolippu vaihdetaan portilla rannekkeeseen QR-koodia vastaan.

Mitäkset on K18-festari, joten varauduthan todistamaan ikäsi.

Lippujen maksaminen kulttuurieduilla

Festivaalilipun voi ostaa myös paikan päällä kulttuurietuja hyödyntäen. Vastaanotamme seuraavia kulttuurietuja maksuvälineenä: Tyky+ -setelit, ePassi-sovellus, Smartum-setelit ja -sovellus, Edenred-kortti ja -virikeseteli sekä Eazybreak-sovellus. Huom! Maksu tulee suorittaa vasta lippuportilla ja lipunosto onnistuu ainoastaan, mikäli lippuja on vielä jäljellä!

Parkkiliput ja festaribussit

Auton parkkeeraat koko viikonlopun ajaksi festarialueen välittömään läheisyyteen 10 eurolla. Parkkiliput myynnissä verkkokaupassamme.

Festaribussiliput nyt myynnissä! Bussit ajelevat festarialueelle perjantaina 16.7. Helsingistä, Tampereelta ja Turusta ja lähtevät takaisin sunnuntaina 18.7. klo 17.

Helsinki: lähtö Kiasman edestä klo 15.30. Matka-aika n. 2 tuntia.

Tampere: lähtö Keskustorilta Vanhan kirkon edestä klo 16.30. Marka-aika n. tunti.

Turku: lähtö Tuomiokirkon edustalta klo 16. Matka-aika n. 1 h 15 min.

Koko viikonlopun liput vaihdetaan rannekkeisiin jo festaribussissa. Tämä koskee Helsingin ja Tampereen busseja.

Mitäs-t-paidat ja -korvikset

Varustaudu festariin Pure Wasten 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista valmistetulla Mitäs-paidalla ja Nuutajärven Lasikylässä käsityöllä ja suurella sydämellä valmistetuilla Ilosen Mitäs 2021 -korviksilla! Tuotteet löydät verkkokaupastamme.

Sijanti & saapuminen

Mitästen osoite on Nuutajärventie 453, Urjala  (Google Maps).

Nuutajärvi sijaitsee kaiken keskiössä. Esimerkiksi Tampereelta pääsee paikalle vajaassa tunnissa, Turusta reilussa tunnissa ja Helsingistä parissa tunnissa. Kauempaakin tunneissa!

Tänäkin vuonna Mitäksille voi tulla festaribussin kyydissä Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Festaribussiliput ovat myynnissä lippukaupassamme.

Festareille voit saapua myös omalla, kaverin tai naapurin Penan autolla. Parkkipaikka festarialueen välittömässä läheisyydessä kustantaa 10 e/ auto. Voit ostaa parkkilipun portilta, mutta helpointa ja nopeinta se on ostaa jo ennakkoon lippukaupasta.

Polkupyörällä ja kävellen saapuminen on ilmaista ja virkistävää kuntoilua. 

Rannekkeenvaihto, parkkipaikka ja leirintä aukeavat perjantaina klo 13, festarialueen portit klo 17. Saavuthan ajoissa, niin vältät jonot!

Majoittuminen

Festarilippu oikeuttaa ilmaiseen leirintään. Tullessasi pystytä siis telttasi leirintäalueelle, unohda turhan aikainen kotiinlähtö ja nauti meiningeistä pitkän kaavan mukaan!

Majoittuminen leirintäalueella hoituu kätevimmin omalla teltalla ja mikä parasta, leirintäalue sijaitsee tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä. Myös riippumaton ripustaminen leirintäalueen viereiseen metsään on mahdollista jokamiehen oikeudella. 

Järjestyksenvalvonta ulottuu vain leirintäalueelle.

Nälkä & jano

Mitäksillä on tarjolla herkullisia ruoka-annoksia (sis. kasvis-, vegaani- ja gluteenittomat vaihtoehdot).

Tapahtumassa on kaksi anniskelupistettä, Barpaali ja Ullan baari 3000, joissa myydään perusvirvokkeiden lisäksi mm. pienpanimo-oluita ja Mitäs-cocktaileja.

Koko festivaalialue on anniskelualuetta!

Retkikeittimen käyttö onnistuu nuotiopaikalla.

Mitäs-lauantaibrunssi

Mitäs Mitäs Mitäs rantautuu Nuutajärven Lasikylään (Pruukinraitti 15, Urjala) festarilauantaina 17.7.! Lasikylän ohjelmassa on odotettu ja kehuttu Kahvila + Keittiö Sylvin herkkubrunssi klo 14. Brunssi on runsas ja kasvispainotteinen. Tarkempi menu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Kattaukseen myydään vain 100 lippua, joten osta ajoissa omasi, jos et halua nälkiintyä pelkkien omien makkaroiden kanssa.

Verkkokauppaan →

Lasikylä sijaitsee 1,5 km:n päässä festivaalialueesta. Ilmainen pikkubussi ajaa Mitäs-maan ja Lasikylän väliä klo 12–16, ja matka on kiva ja helppo myös taittaa kävellen. Bussin lähtöpaikka festivaalialueella on lipunmyynti- ja infopisteen vieressä.

Nuutajärven Lasikylän ohjelmassa klo 12–16 mm. lasinpuhallusnäytös, näyttelyitä, taide- ja käsityöputiikkeja sekä lasimuseo.

Nuutajärven Lasikylän koko ohjelma → 

Muut palvelut

Festivaalialueella palveluja voi maksaa kortilla. Suosittelemme kuitenkin myös käteisen varaamista mukaan mahdollisten tietoliikenneyhteysongelmien vuoksi. Lähin käteisautomaatti ja ruokakaupat sijaitsevat n. 10 km päässä Urjalan keskustassa.

Tapahtuma-alueen kyljessä on lampi, johon festarikävijät voivat halutessaan pulahtaa.

Festarialueella lammen katveessa on sauna ja luonnonvesisuihku. Sauna on avoinna lauantaina ja sunnuntaina.

Festari- ja leirintäalueella on vapaasti käytettäviä juomavesipisteitä.

Matkapuhelimien akkuja voi ladata vartioidusti maksua vastaan infopisteessä portilla pisteen aukioloaikoina tai omalla vastuulla maksutta Downshiftissa.

Uiminen, saunominen, luonnonvesisuihku ja juomavesi ovat Mitäksillä ilmaisia. Festivaaleilla ei ole tupakkatuotteiden myyntiä, joten jos tarvetta niille on, varaa kyseisiä tuotteita riittävästi mukaan näihin juhliin.  

Alueet

Avolava Open Stage

Olohuone ja avoin lava, jossa festarivieraiden käytettävissä on soittimia ja pieni äänentoistojärjestelmä. Perusta bändi, lausu runo, seiso käsillä tai pidä vaikka puhe! Avolava ei tunne taiteessa rajoja. Kun siis esiintymiskärpänen puraisee, älä epäröi tulla nähdyksi ja kuulluksi. Avolava on avoinna koko festivaalin ajan festivaalin aukioloaikojen puitteissa!

Beach Please

Beach Please on Mitäs-lammen rannalla sijaitseva uusi esiintymistila kaikenlaiselle musiikille. Päivällä chillimpää, illalla kovempaa! Beach please?

Downshift

Downshift on nimensä veroinen rentoutumispyhättö, jossa voi nautiskella esim. ambientin säestämistä teehetkistä ja lyhytelokuvista, uppoutua pienemmän yleisön esityksiin ja osallistua työpajoihin.

KONE

Vipattaako tanssihammasta? Sukellus madonkolon läpi ja edessä jyllää Kone. Perjantaina Kone raksuttaa teknon ja housen tahtiin ja lauantaina Kone sykkii mm. goatrancen ja suomisaundin rytmeissä. Juuri kun luulit, että elämässä kaikki on nähty ja mikään ei tunnu enää miltään, täällä juhlat nousevat uusiin sfääreihin! Koneen äärestä löytyy myös anniskelualue Ullan baari 3000.

Koneen decot: NeoElement & Sofiamafia & Metsänpeitto
VJ: Astral Projector ja Bloomin Visual

Nuutajärven Lasikylä

Mitäs Mitäs Mitäs rantautuu Suomen vanhimpaan lasikylään, Nuutajärven Lasikylään (Pruukinraitti 15, Urjala), festarilauantaina 17.7. klo 12–16.30! Lasikylä sijaitsee 1,5 km:n päässä festivaalialueesta. Ohjelmassa mm. herkkubrunssi, lasinpuhallusnäytös, taide- ja käsityöpuoteja, lasimuseo ja viisi monimateriaalista kesänäyttelyä.

Sirkus

Suuri sirkusteltta, jossa ääni ja valo pääsevät oikeuksiinsa mitä mielenkiintoisimpien esitysten aikana.

Spa Mitäs

Päiväsaikaan juhlaväki voi rentoutua ulkoilmakylpylä Spa Mitäksessä, joka tarjoaa saunomista, uimista, suihkuttelua ja suppilautoja!

Turvallisuus & säännöt

Festivaalin ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan ikäsi.

Alueella on SPR:n ensiaputeltta.

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtuma-alueelle ei ole sallittua.

Järjestyksenvalvonnasta vastaa Turvapalvelut Salminen puh. 044 712 9246.

Retkikeittimen käyttö onnistuu nuotiopaikalla.

Koronaohjeita

  • Pidä turvaväli
  • Maskisuositus sisätiloissa (kolme seinää ja katto) sekä tilanteissa, joissa on riski lähikontakteille (esim. jonotus, katsomoalueet)
  • Muista käsien puhdistus
  • Jos sinulla ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, eristäydy muista, varaa testiaika ja poistu tapahtumasta niin pian kuin mahdollista joko suoraan testiin tai suoraan kotiin.
  • Ajanvaraus näytteenottoon: Taysin alainen koronavirustorjuntapuhelin, 03 311 65333 (24 h). Lisätietoa: https://www.tays.fi/korona
  • Ulkopaikkakuntalaiset ohjataan näytteenottoon Pirkkahalliin Tampereelle. Ilman omaa autoa alueelta pääsee pois taksilla ja eteenpäin Tampereelle bussilla Urjalan keskustasta maskia käyttäen.

Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja noudatamme viranomaismääräyksiä. Luodaan yhdessä turvallinen festivaalikokemus.

Löytötavarat

Mahdollisten löytötavaroiden tiedustelu: info(a)mitasmitasmitas.fi tai 0405179953.

Kulttuurialan akkreditointi

Kulttuurialan akkreditointi on tarkoitettu Mitäksille työskentelemään tuleville, esiintyjien ulkopuolisille kulttuurialan edustajille.

Akkreditointi tapahtuu lähettämällä lyhyt viesti osoitteeseen info@mitasmitasmitas.fi. Mainitse viestin otsikossa sanat ”Kulttuurialan akkreditointi”.

Esittele viestissä itsesi ja kerro lyhyesti, miksi haet akkreditointia Mitäksille, milloin saavut ja milloin lähdet.

Olemme kaikkiin hyväksytyn akkreditointipäätöksen saaneisiin henkilöihin yhteydessä ennen festivaalia. Jos akkreditointipäätös hyväksytään, sisään pääsee kertomalla nimensä ja edustamansa tahon.

Median edustaja, katso ohjeet median akkreditointiin Medialle-sivulta!