fbpx Skip to content

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ensimmäiset esiintyjät julkistettu

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu!

Vaihtoehtokulttuuria tarjoileva monitaidetapahtuma Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali on julkistanut ensimmäiset artistit kesän 2023 festivaaleille. Mitäksillä nähdään kattaus Suomen tunnetuimpia elektronisen musiikin DJ:itä, uusia bändejä ja kulttiyhtyeitä. Kahdeksannet Mitäkset järjestetään Urjalan Nuutajärvellä 14.-16.7.2023.

Suomen tunnetuimpia elektronisen musiikin tuottajia Nuutajärven niityillä

Julkaistuihin esiintyjiin sisältyy mm. eletronisen musiikin pioneeri Jori Hulkkonen. Hulkkosella on edessään juhlavuosi, sillä hänen ensimmäisestä julkaisustaan tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta ja DJ:n syntymästä 50 vuotta. Hulkkonen on keikkaillut ympäri maailmaa jo 90-luvulla ja saapuu kesällä Mitäksille soittamaan kahden tunnin mittaisen DJ-setin.

Helsingin klubiskenestä tuttu ja Deep Space -levy-yhtiötä, radio-ohjelmaa ja tapahtumatoimistoa pyörittävä Samuli Kemppi saapuu myös Mitäksille. Kemppi on tuottanut liki 40 elektronisen musiikin julkaisua uransa aikana. Mitäksillä esiintyvä DJ Roberto Rodriguez on julkaissut kymmeniä maailmalla niittäneitä julkaisuja, kiertänyt ympäri Eurooppaa ja toiminut mm. radiossa Basson musiikkipäällikkönä, NRJ:llä tuottajana sekä YleX:llä musiikkiohjelmien tuottajana.

Muita julkistettuja elektronisen musiikin artisteja ovat berliiniläistynyt tekno-DJ Paula Koski, Helsingin klubiskenestä tutut DJ Newhouse, DJ Lifegoals, Oshibka.404, Kasumisu, Sebastian Holm, Carlina Carpelan, Vahvaa tahnaa sekä urjalalaislähtöinen Loukotek.

Liettualaista indierockia, tuoreita kotimaisia vaihtoehtobändejä ja kulttiyhtyeitä

‘’Merenneitorokkia’’ soittava, Vilnasta kotoisin oleva indie rock -trio Shishi saapuu ensi kertaa Suomeen. Liettuan vuosittaisessa musiikkigaala M.A.M.A.:ssa vuoden 2021 vaihtoehtobändiksi nimetty Shishi on Nearly Happily Ever After -albumin (2022) julkaisun myötä kiertänyt aktiivisesti ympäri Eurooppaa.

Legendaarinen, progressiivista avaruus-rockia esittävä Hidria Spacefolk saapuu myös kesällä Mitäksille. Vuonna 1999 perustettu lohjalaisbändi on ehtinyt julkaista neljä täyspitkää albumia ja soittaa keikkoja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Bändin tyyliä on usein verrattu Kingston Wallin musiikkiin.

Indie Awardsin vuoden 2022 ehdokkaana oleva, nössöpunkia soittava Teini-pää saapuu Mitäksille uuden albumijulkaisun saattelemana. Muihin julkaistuihin esiintyjiin sisältyy Tytti Roton (Kissa, Ty Roxy) ja Ville Valavuon (Kohti tuhoa) 80-luvun underground-synapopista ammentava Modem. Punkkia soittava, lapualaislähtöinen kulttiyhtye Sur-rur saapuu myös Mitäksille. Ruusut-yhtyeen, Vestan, The Holyn ja Karinan levyilläkin kuultu viulisti Elias Riipinen esiintyy Mitäksillä Elia Lombardini -nimellä. Yhden miehen orkesteri soittaa koskettavaa ja elokuvamaista musiikkia luupaten ja efektoiden viulunsoittoa. Tuore nousukas Nikita Titov soittaa Mitäksillä 60- ja 70-lukuihin nojaavaa kitarapoppia, jonka kappaleiden tekstit käsittelee mm. saatananpalvontaa, kuolemaa ja rakkautta.  Trio Tetris tanssittaa Mitäs-kansaa yhdistellen 1990-luvun pelimusiikkiestetiikkaa ja progressiivista psykedeliaa.

Ohjelmisto kasvaa runsaasti kevään aikana. Tulevan kesän festivaaleilla tullaan näkemään kaikkiaan liki 100 ohjelmanumeroa, joihin sisältyy tuttuun tapaan runsaasti erilaista taideohjelmaa ja osallistavaa ohjelmaa.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali on ennakkoluuloton ja rajoja rikkova taiteiden juhla, joka järjestetään kahdeksatta kertaa 14.-16.7.2023 Urjalan Nuutajärvellä. Ohjelmasisällössä korostuu erityisesti monipuolisuus: vaihtoehtomusiikin ja elektronisen musiikin lisäksi festivaaleilla on laaja työpajaohjelmisto sekä monitaideohjelmisto, johon sisältyy mm. sirkusta, teatteria, elokuvia, performansseja ja tanssia.

Valikoidut-podcastin festivaaliraportti 2022 Mitäksiltä Spotifyssä:

Tiikerimedian festivaaliraportaasi 2022 Mitäksiltä Youtubessa:

Liput

https://mitasmitasmitas.eventiolive.fi/
3 päivän lippu: 75€
Hinnat nousevat 85 euroon 17.3.2023, jolloin Mitäs Mitäs Mitäs julkaisee lisää esiintyjiä.
Yhden päivän lipputyypit (pe, la ja su) tulevat myyntiin myöhemmin.