fbpx Skip to content

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin päiväkohtainen ohjelmisto on valmis – mukana kulttiyhtyeen uusi pienoiskokoonpano sekä 29 uutta nimeä!

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ohjelmisto on valmis – mukana kulttiyhtyeen spin-off -versio sekä 29 uutta nimeä!

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin musiikki-, monitaide- ja työpajaohjelmisto on nyt valmis. Viimeisessä julkistuksessa on mukana mm. kahden loppuunmyydyn Tavastia-keikan jälkeen keikkatauolle jääneen kulttiyhtyeen spin-off -versio, pitkän linjan tenorisaksofonisti, drag king -poikabändi, darrajoogaa ja alastonmaalausta.

Mikä on Tonium 4?

Ohjelmistoon lisättyjen nimien joukossa on ennestään tuntematon Tonium 4, jonka nimi kuitenkin nostaa psykedeelisen rytmimusiikin ystävillä toiveikkaan arvauksen otsalohkoon. Kyllä. Tonium 4 on vähän niin kuin Plutonium 74, paitsi että siinä on keskimäärin vähemmän esiintyjiä, elektronisemmat soundit sekä lyhyempi nimi. Tonium 4 esittää tuttua ja tuntemattomampaa materiaalia, jota on voinut kuulla Plutonium 74:n keikoilla ja esiintyjätkin ovat yhtyeestä tuttuja naamoja. 

Tämä vikkelämpi ja sulavampi kokoonpano mahtuu mukavasti farmariautoon ja tarjoilee kesän tanssikansalle hunajaa. Keikalla kuullaan Plutonium 74:n kappaleita tekno-, drum’n’bass- ja dub-sovituksina. Keikkataukoa viettävän yhtyeen faneille tämä onkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tanssimaan alakerran orkesterin tahtiin, sillä kumpikaan yhtye ei ole vielä julkaissut muita keikkoja tälle kesälle.

Multi-instrumentalisti, indie-iskelmää ja punkkia

Live-ohjelmisto sai Tonium 4 ja muiden jo julkaistujen nimien rinnalle säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenorin, indieiskelmä-artisti Armi Harmion, turkulaisen The Cyanide Jug Band -yhtyeen, punk-duo Jaakko & Jayn ja kieli poskessa räppäävän Paskiaispullan. Heidän lisäksi Mitäksillä nähdään ja kuullaan Oiro Pena ja viisihenkinen pop/jazz-bändi touko.

Jimi Tenor on pitkän linjan muusikko, joka on tehnyt ammattilaisena musiikkia vuodesta 1994. Jimi Tenor on tehnyt sooloartistina ja orkesterin johtajana 23 albumia, joiden sävellykset ja sovitukset ovat hänen käsialaansa. Vierailijana hän on ollut kymmenillä levyillä huilistina, saksofonistina ja laulajana.

Armi Harmio on indietä ja iskelmää sekoittava artisti, joka kirjoittaa kappaleensa elämän harmeista, rakkaudesta, unista ja ihmeistä. Harmio tekee biisinsä pääosin itse, mutta hänen mukanaan soittaa bändi, joka tekee kokonaisuudesta täyden. Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalilla luvassa on Harmion johdolla suurten kysymysten pohdintaa ja keinuvaa tunnelmointia musiikin tahdissa. 

Nopeampaa meininkiä tarjoilee turkulainen The Cyanide Jug Band, jonka musiikissa matkataan hypnotisoivan herkistä tunnelmista äänekkäisiin fuzzin täytteisiin kitaravalleihin syntetisaattoreiden maalaamia sävyjä unohtamatta. Neo-psykedelian, krautin ja shoegaven nimeen vannovan yhtyeen lisäksi luvassa on intensiivistä folkpunkrokkia, sillä Disco Ensemblen lämppärinä maailmaa valloittanut Jaakko & Jay lupaa antaa itsestään täydet 70% omalla keikallaan. 

Elektronisen musan puolelta uusia vahvistuksia ovat Taika T, Chrysamorph, Sarre, CJ Kassu-Masa, Lustigkurre & friends sekä Frankfurtista Nuutajärvelle matkaava smile. joka houstaa Varjon aurinkoisen sunnuntain.

Monitaideohjelmistossa drag kingejä, roskalohikäärme ja runoilijoita

Kattavasta monitaideohjelmasta tunnetun festivaalin päälavalle astelee perjantaina Out of Sync -nimeä kantava drag king poikabändi, joka yhdistelee esityksessään leikkisää itseironiaa ja seksikkäitä silikonilihaksia. Samalla lavalla nähdään sunnuntaina Tampereen Ylioppilasteatterin liikkeellinen performanssi Olentorata.

Festivaaleille rakentuu Tuhmat nimeä kantavan taiteilijaduon uusi installaatio Merihirviö. Merihirviö on yksinäinen roskalohikäärme, joka muistuttaa muoviroskan täyttämistä meristä ja metsistä. Tuhmiin kuuluu Susse ja Joonas Parviainen, jotka työskentelevät yhdessä ääni- ja performanssitaiteen sekä moniaistillisten tilojen parissa. Taiteilijaduo osallistuu myös festivaalin Mitäs Kinoon, säestäen mykkäelokuvan livenä sunnuntaina.

Festivaaleilla nähdään myös runotaiteilija Vinski Valos, runoaktivisti Iiris Laisi, sirkustaiteilija Minttu Asikainen sekä asiantuntijaluentoja ja taiteita yhdistävä uusien ulottuvuuksien konsepti Mitäs Mietekeskus.

Yleisön suosikki-työpajassa saa piirtää alastomia malleja sekä riisua omatkin vaatteet

Peppi Laineen vetämä Croquis työpaja on ollut festivaalin kävijöiden suosikki jo viimeiset kaksi vuotta putkeen. Croquis eli elävän mallin piirustus on vain muutaman minuutin kestoisten hahmotelmien taideharjoitus, jossa ei ehdi ajatella vaan saa uppoutua hiilellä piirrettyyn viivaan. Alastonmaalauksen malleina toimivat itse festarivieraat ja mallin osassa voi kokea voimaannuttavan suhtautumisen alastomuuteen ja omaan kehoon, kun liikkumatta pysymisen haasteen voi tuntea jopa meditatiivisena.

Työpajaohjelmistosta löytyy myös festareille sopiva darrajooga, performatiivinen liiketyöpaja, tanssia, meditaatiota ja muita kehollisia harjoituksia. Sunnuntain viimeisessä työpajassa kävijät voivat kirjoittaa itselleen kirjeet, jotka lähetetään heille tulevaisuudessa vähän ennen vuoden 2025 Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalia.

Kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä!

Koko viikonloppu 115 €
Perjantai 60€
Lauantai 60€
Sunnuntai 40€

Festivaaibussit 30-35€
Parkkiliput 15€

Hinnat voimassa 3.6 saakka.