fbpx Skip to content

Saimaa ja Ville Ahonen esiintymään Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalille

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali lisäsi ohjelmistoonsa juuri albumin julkaisseen
Saimaan ja pitkältä keikkatauolta palanneen Ville Ahosen.

 

Saimaan uusi albumi Vol. 6 julkaistiin maaliskuussa digitaalisesti ikonisen Love Recordsin kautta ja uusi levy keräsi ylistäviä arvosteluja suomalaisilta musiikkikriitikoilta. Helsingin Sanomien Arttu Seppänen kirjoitti uuden levyn sovitusten olevan viiden tähden luokkaa ja Soundin Samuel Järvinen ylisti albumin olevan kaikkea sitä, mitä kotimaisen musiikin toivoisi olevan vuonna 2024.

 

Huippumuusikoista koostuvan kollektiivin seikkailu musiikin parissa on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta, jossa irrottaudutaan pop-musiikin laeista ja raameista. Yhtyeen pääasialliset säveltäjät Matti Mikkola ja Eppu Kosonen ovat suomalaisen musiikkikentän mestarikokkeja, jotka ovat tehtailleet hittejä niin JVG:lle, Vesa-Matti Loirille, Paula Vesalalle, Kaija Koolle, Juha Tapiolle kuin Lauri Tähkällekin.

60- ja 70-lukujen soundeista ja estetiikasta häpeilemättömästi ammentava Saimaa on ylväimmillään nimenomaan livenä ja yhtyeen levynjulkistukiertue käynnistyi maaliskuussa loppuunmyydyllä keikalla Hämeenlinnasta. 

Ville Ahonen tuli tutuksi Minä ja Ville Ahonen -yhtyeestä, joka julkaisi 2010-luvun alussa kaksi arvostettua albumia. Tällöin Ville Ahonen kirjoitti kappaleensa Jussi Moilan kanssa ja ne veivät kuulijansa mielenterveyden häilyviä rajoja kartoittavaan maailmaan. Mikko Merimaan levyarvostelun mukaan Ahonen lauloi kuin pakottaen sanat ulos kurkusta milloin vihan, milloin surun ja toisinaan myös elämänhalun voimalla. Lopulta yhtye vetäytyi esiintymislavoilta kaikessa hiljaisuudessa ja yleisö jäi miettimään minne omaperäisen indie-lupauksen rujonkaunis tarina jatkui. 


Elokuussa 2023 laulaja ja säveltäjä Ville Ahonen esiintyi julkisesti ensimmäistä kertaa peräti kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja vastaanotto oli haltioitunut. Nyt paluun tehnyt indie-artisti on tehnyt vain harvakseltaan keikkoja ja ne ovat olleet poikkeuksetta loppuunmyytyjä, joten Ville Ahosen keikalle voidaan odottaa yleisöryntäystä myös Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalilla.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalia juhlitaan Nuutajärvellä Urjalassa 12.-14.7.2024.