fbpx Skip to content

Mitäkset julkisti lisää esiintyjiä – mukana myös monitaide- ja työpajaohjelmiston ensimmäiset nimet

Suomen omalaatuisimpiin tapahtumiin lukeutuva Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali julkisti lisää esiintyjiä sekä ensimmäiset nimet monitaide- ja työpajaohjelmistosta. Festivaalin ohjelmisto sisältää tänäkin kesänä monipuolisesti taidetta, uutta musiikkia ja vaihtoehtokulttuurin ilmiöitä. Yhdeksännet Mitäkset järjestetään Urjalan Nuutajärvellä 12.-14.7.2024.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalille saapuvat artistit ovat tunnettuja taiteen rajojen rikkomisesta ja sen ytimen – luovuuden – kunnioittamisesta. Julkaistuihin artisteihin kuuluu muun muassa Englannista Nuutajärvelle saapuva congratulations, suomalainen artistitulokas Goldielocks, sielukkaita rytmejä ja svengaavia melodialinjoja tarjoileva Grande Mahogany, energinen R’n’B Punk -yhtye Us sekä post punk -kaahailusta ja kasarilesoilusta tunnettu Bobomobile.

Livemusiikki-ohjelmistossa kuullaan myös Angelo Badalamentin selittämättömän musiikin tulkitsijana tunnettu kahdeksanhenkinen Gasthaus Orkesteri, vaihtoehtoista elektronista musiikkia soittava Serot, lofia ja garagea yhdistelevä Mojo Menders, noise rockia soittava Loins ja anti-cool-wave yhtye Drug Store Raid. Uusissa nimissä mukana on myös kokeellista suomenkielistä taidepoppia tekevä Ahti Kulo sekä keskiaikaista syntetisaattorimusiikkia esittävä Thomas Ignatius.

Juuri julkistetuissa nimissä on mukana elektronista musiikkia esittävä yhtye Desert Planet, joka on saavuttanut arvostetun kulttiaseman maailmanlaajuisessa bittimusiikin skenessä. Viime vuosina bändin hauskat keikat ovat olleet harvinaista herkkua, mutta Mitäs Mitäs Mitäs -promoottorit saivat ylipuhuttua bändin aktivoimaan avaruusaluksensa ja syöksymään kohti Mitästen perjantai-iltaa.

Julkaistuihin nimiin kuuluu myös suomalaisella DJ-kentällä mainetta niittänyt Carlina Carpelan, live-setin tarjoileva multi-instrumentalisti Eppu, äänisuunnittelun veteraani KIWA, kolmen vuosikymmenen ajan UG-skenessä vaikuttanut LERGOI sekä reivieskapismin ja suomalaisen sielunmaiseman synteesi Reivaajan Valinta. Mukana on myös festivaalin Kukku-lavalta tuttu Mikko M, suomisaundista tunnettu Nokkos, Forestocrats -kollektiivin ja Hypnotica Recordsin jäsen Oraakkelikela, maanalaisessa yöelämässä tutuksi tullut Pdlc, teknohubbubia tarjoileva Qvalia sekä DJ uransa ohella myös tapahtumatuottajana tunnettu Tero Taxell.

”Tämä on ensimmäinen vierailu Mitäs Mitäs Mitäs-festivaaleille ja odotan innolla heinäkuun juhlia. Uskon, että luvassa on hieno ja yhteisöllinen tapahtuma keskellä kauneinta Suomea. Ja hyvät bileet!” – Tero Taxell

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali on laatikon ulkopuolelta henkensä ammentava vapaan luovuuden juhla, joka ravistelee kävijänsä irti tavanomaisesta ja johdattaa syvälle vaihtoehtomusiikin, taiteen ja yllätyksellisten ohjelmanumeroiden maailmaan. Monitaideohjelmistossa nähdään kuolemanpyöräakrobatiaa tarjoava Spinsane, sateenkaaren väreissä loistava Valosirkus Spektri sekä teatteria ja klovneriaa tuliesityksissään yhdistelevä Next Level Crew. Mukana myös pölyisiin komeroihin hylättyjä lankapuhelimia hyödyntävä osallistava installaatio Kumma Linja, 13 teosta sisältävä Council of the Void sekä tehokkuusajattelulla ja kapitalismilla leikittelevä Yhtiö..

Osallistavasta ohjelmistostaan tunnettu festivaali julkaisi myös ensimmäiset työpajansa. Festivaalilla voi harjoittaa tunnelukko-/tunnetyöskentelyä Avaimet Lukkoihisi – Tunne Tunteesi! -työpajassa, ommella itselleen uuden asun Festarivaatetuunaus pisteellä tai laulaa Karaoke Caravanissa. Vieraat pääsevät myös luomaan upeita avaruusmaisemia spray-maaleilla Space Painting -työpajassa, opettelemaan kurkkulaulun kargyraa- nimistä laulutekniikkaa tai laulamaan vedelle sekä etsimään uusia ystäviä tai romanttista kumppania Mitäs Speed Datingissä.

Ohjelmisto kasvaa runsaasti kevään aikana ja tulevan kesän festivaaleilla tullaan näkemään kaikkiaan liki 100 ohjelmanumeroa. Julkaistuihin artisteihin voi tutustua lisää täällä.

Yhdeksäs Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali järjestetään Nuutajärvellä Urjalassa 12.-14.07.2024.