Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ohjelmisto täyttyi niin livemusiikin, elektronisen musiikin, monitaideohjelmiston sekä työpajaohjelmiston osalta ja nyt Mitäksillä tullaan näkemään lähes 100 erilaista ohjelmanumeroa. Uuteen julkistukseen sisältyy muun muassa musiikkiteatteria, tulitaide-esityksiä, installaatioita sekä eri taidemuotoja yhdisteleviä performansseja.
Mitäksillä esiintyy tänä vuonna poikkeuksellisen laaja kattaus kansainvälisiä artisteja. Eräs uusista musiikkikiinnityksistä on elektronista ambient-musiikkia soittava Rachika Nayar, joka on kotoisin Brooklynista Yhdysvalloista. Hänen musiikissaan yhdistyvät vahvasti prosessoidut kitarat sekä syntetisaattori- ja jousisoittimet. Ismaila Sanén bändi Saïsba – world beat fusion on todellinen maailmanmusiikkibändi, sillä sen jäsenet tulevat Senegalista, Kongosta, Sambiasta, Marokosta, Suomesta ja Kuubasta. Ismaila Sané tunnetaan muun muassa Piirpauken, Senfin, Galaxyn ja Buddha Surfersin jäsenenä. Saïsba – world beat fusion pitää Mitäksillä myös rumpu- ja tanssityöpajan.
Elektronisen musiikin tahtiin voi tanhuta tänä vuonna kahdella alueella, joista toisella soi perjantaina suomisaundi, lauantaina psykedeelinen trance ja sunnuntaina goa trance, ja toisella alueella tanssitaan housen ja teknon tahtiin. Festivaaleille saapuu ympäri maailmaa soittanut Proteus, pohjois-makedonialaiset DefektenShredder ja Cosmic Laughter sekä Suomen piireissä yleisöä tanssittaneet Nebula Meltdown, Korento ja Calamar Audio. Tänäkin vuonna elektronisen musiikin juhlat jatkuvat molempina päivinä aamukuuteen saakka!
Mitäksille saapuu yleisöjen ja kriitikoiden rakastama pienoismusikaali Baritonien kosto, jonka keskiössä ovat baritonit Osku Ärilä ja Panu Kangas. Esitys on itseironinen ja omaelämäkerrallinen musiikkiteatterishow, joka käsittelee alemmuudentunnetta, itsensä hyväksymistä ja äänialojen välistä epätasa-arvoa suorasukaisesti komedian keinoin. Festivaalin pimeneviin kesäiltoihin valoa ja lämpöä tuovat tulitaidekollektiivi Kuuranvalkeat sekä tulisirkusryhmä Roihu, joiden esityksissä tanssillisuus yhdistyy taidokkaaseen välinemanipulaatioon. Valonhohdetta Mitäksille tuo myös tieteilijöiden ja taiteilijoiden kollektiivi Lux in Fabula. Kokoonpano rakentaa festivaalialueelle pyramidin, jonka tarkoituksena on ääni- ja valotaiteen tukemana mahdollistaa intiimi tarinanjakopaikka jokaisen festivaalikävijän merkitykselliselle festaritarinalle.
Myös työpajaohjelmistoon tuli lisäyksiä uuden julkistuksen myötä. Fyysinen teatteri ja kehon mahdollisuudet -työpajassa tutkitaan kehollisia kompositioita, tilaa, rytmiä, dynamiikkaa sekä sanatonta tarinankerrontaa improvisaation keinoin. Puolestaan Cupping -työpajassa eli kahvinmaistelutyöpajassa mitäsläiset pääsevät taas maistelemaan pientilakahveja eri alkuperämaista ja Metsäkylvyssä sukelletaan luontoon.