Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ohjelmisto täyttyi niin livemusiikin, elektronisen musiikin, monitaideohjelmiston sekä työpajaohjelmiston osalta. Yli 40 uutta ohjelmanumeroa tarjoavat heinäkuun festivaalivieraille runsaasti osallistavaa ohjelmaa, mielenkiintoisia indie-bändejä sekä tänä vuonna kahden stagen kattauksen elektronisen musiikin DJ:itä!
Livemusiikkiohjelmistossa kuullaan genrerajoja kaihtamatta muun muassa ruotsinkielistä punkia, commodore-elektroa, spiritual jazzia, spoken wordia sekä downtempoa ja trip-hopia yhdistelevää taidepop-musiikkia. Runoilija-räppäri ja kuvataiteilija Dxxxa D ja free jazz -bändi Nukkehallitus tuovat Mitäksille 8-henkisen kokoonpanon, jonka show’ssa yhdistyy free jazz, funk, spoken word ja rap, kun taas tamperelainen 8 Bits High -trio soittaa raakaa, mutta tanssittavaa commodore-electroa. Trion musiikki ei ole aivan tavanomaista, sillä yhtye tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinä ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Helsinkiläinen taidepop-yhtye Kolibre viihdyttää yleisöä downtempoa, progea ja trip-hopia yhdistelevällä musiikillaan ja Maria Makaaberin melodinen kitararock luo läpileikkauksen parikymppisen naisen mielenmaisemasta.
Elektronisen musiikin ohjelmisto kasvoi lukuisilla DJ:illä. Tänä vuonna Mitäksillä on kaksi elektronisen musiikin aluetta, joissa toisessa musiikki pauhaa teknon ja housen tahtiin ja toisella alueella kuullaan psykedeelistä trancea, goa trancea sekä suomisaundia. Nyt julkaistuissa nimissä on mukana kansainvälisiä nimiä, kuten hollantilainen Rochelle Dietz, saksalainen BALU ja slovenialainen Tears in Rain. Suomisaundin uusi tulokas Hämeen nopein soittaa riemukasta ja melodiapainotteista tonttuhumppaa, jossa yhdistyvät erilaiset folk-soittimet sekä suomalainen kansanperinne. Uudella alueella kuullaan myös makedonialaisen Omniumin monipuolista trancea sekä Aavepyörän musiikkia, jossa on vaikutteita alkuaikojen Dragonfly Recordsista ja Ron Hubbardin Commodore 64 -musiikista.
Monitaideohjelmistossa eri taidemuodot limittyvät ja lomittuvat, kun Muutos Companyn ohjelmanumerossa kuvataide jalkautuu performanssiksi iholle. Vartalomaalausperformanssin kehollinen, hidas ja tietoinen olemus kutsuu festivaalivieraat pysähtymään, osallistumaan ja tarkkailemaan. Paikallista taidetta festivaalialueella tekee nuutajärveläinen Takolasi, joka tuo festivaalialueelle lasiuuninsa. Festivaaliväki pääsee näkemään, kuinka kuuma lasi hehkuu, venyy, pullistuu ja supistuu puhaltajan liikkeiden mukaisesti. Monitaideohjelmistossa tullaan kuulemaan myös freestyleräppiä sekä näkemään ja kokeilemaan alastoman mallin piirtämistä croquis-tekniikalla. Mitäs-väki saa itse päättää, asettuuko muusan vai taiteilijan rooliin.